ZESTAW DNIA  ( w zależności od wielkości ):
1. pełny zestaw  – 19,-zł
2. duża zupa6,-zł, żurek 6,50zł, chłodnik 7,50zł
3. pełne II danie17,50zł
4. zmniejszony zestaw  – 15,-zł
5. zestaw: duża zupa, małe II danie – 16,-zł
6. zestaw: mała zupa, duże II danie – 18,-zł
7. mała zupa 3,50zł, żurek 4,50zł
8. zmniejszone II danie14,-zł
DO DAŃ NA WYNOS DOLICZAMY 1,- zł DO KAŻDEGO  OPAKOWANIA, np. ZESTAW DNIA NA WYNOS – 21,-zł

Poniedziałek – 21.05.2018.

zupa: botwinka lub koperkowa
II danie:
1. pieczone udka + ziemniaki/kasza gryczana, bulgur, jaglana/ryż/frytki + surówki, ogórki kiszone, młoda duszona kapusta, mizeria + kompot
lub
2. kotlet vege marchewkowo-jaglany + surówki + kompot

Wtorek – 22.05.2018.

zupa: krupnik lub pieczarkowa
II danie:
1. schabowy, grillowana pierś + ziemniaki/kasza gryczana, bulgur, jaglana/ryż/kopytka + surówki, ogórki kiszone, mizeria, zasmażane buraczki + kompot
lub
2. bakłażan faszerownay vege + surówki +  kompot

Środa 23.05.2018.

zupa: kapuśniaczek z młodej  lub pomidorowa
II danie:
1. chrupiąca pierś kurczaka lub roladki schabowe + ziemniaki/kasza gryczana, bulgur, jaglana/ryż/kopytka/frytki + surówki, mizeria, ogórki kiszone, na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku  + kompot
lub
2. quiche z łososiem, świeżym szpinakiem i pomidorkami śliwkowymi + surówki + kompot

Czwartek – 24.05.2018.

zupa: ogórkowa lub krem warzywny z płatkami migdałów
II danie:
1. gołąbki „odwrotnie” w sosie pomidorowym + ziemniaki/kasza gryczana, pęczak/ryż + surówki, mizeria, ogórki kiszone, marchewka z groszkiem + kompot
lub
2. kotlet vege marchewkowy + ziemniaki + surówki + kompot

Piąteczek – 25.05.2018.

zupa: jarzynowa lub rosół
II danie:
1. smażony dorsz + ziemniaki/kasza gryczana, pęczak/ryż/frytki + surówki, ogórki kiszone, na ciepło: fasolka szparagowa z bułeczką na masełku lub marchewka z groszkiem + kompot
lub
2. sznycel z indyka smażony w jajku z bazylią + ziemniaki + surówki + kompot
lub
3. kotlet vege jaglano-warzywny + ziemniaki + surówki + kompot

 
Lunch Bar Oliffka, Aleja Jana Pawła II 80 lok. 3, tel (22) 637 34 09