ZESTAW DNIA  ( w zależności od wielkości ):
1. pełny zestaw  – 19,-zł
2. duża zupa6,-zł, żurek 6,50zł, chłodnik 7,50zł
3. pełne II danie17,50zł
4. zmniejszony zestaw  – 15,-zł
5. zestaw: duża zupa, małe II danie – 16,-zł
6. zestaw: mała zupa, duże II danie – 18,-zł
7. mała zupa 3,50zł, żurek 4,50zł
8. zmniejszone II danie14,-zł
DO DAŃ NA WYNOS DOLICZAMY 1,- zł DO KAŻDEGO  OPAKOWANIA, np. ZESTAW DNIA NA WYNOS – 21,-zł

Poniedziałek – 19.02.2018.
zupa: żurek z białą kiełbasą i jajkiem lub krem z dyni
II danie:
1. polędwiczki drobiowe z sosem serowym  + ziemniaki/kasza gryczana, bulgur/ryż + surówki, na ciepło: szpinak ze śmietaną + kompot
lub
2. kotlet vege + ziemniaki + surówki + kompot

Wtorek – 20.02.2018.

zupa: z fasoli szparagowej lub pomidorowa
II danie:
1. roladka schabowa z sosem pieczeniowym + ziemniaki/kasza gryczana, jaglana, bulgur/ryż/kopytka + surówki, na ciepło: zasmażane buraczki + kompot
lub
2. penne 4sery + kompot

Środa 21.02.2018.

zupa: jarzynowa lub z czerwonej soczewicy
II danie:
1. smażony dorsz/wątróbka drobiowa/klasyczny mielony + ziemniaki/kasza gryczana/ryż/kopytka/frytki + surówki, na ciepło: kalafior z bułeczką na masełku + kompot
lub
2. tagliatele ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami i parmezanem + kompot

Czwartek – 22.02.2018.

zupa: kapuśniak z kwaśnej lub krem szpinakowy
II danie:
1. pieczeń w sosie myśliwskim +  ziemniaki/kasza gryczana, jaglana/ryż/frytki + surówki, ogórki kiszone, na ciepło: marchewki  + kompot
2.  quiche z łososiem, szpinakiem i pomidorkami daktylowymi  + surówki + kompot

Piąteczek – 23.02.2018.

zupa: kalafiorowa lub rosół
II danie:
1. smażony dorsz + ziemniaki/frytki/kasza pęczak, gryczana/ryż + surówki, na ciepło: bukiet warzyw + kompot
lub
2. chrupiąca pierś kurczaka + ziemniaki/ryż/frytki/kasza + surówki + kompot

 
Lunch Bar Oliffka, Aleja Jana Pawła II 80 lok. 3, tel (22) 637 34 09