ZESTAW DNIA  ( w zależności od wielkości ):
1. pełny zestaw  – 21,-zł
2. duża zupa – 7,-zł
3. pełne II danie18,50zł
4. zmniejszony zestaw  – 17,-zł
5. zestaw: duża zupa, małe II danie – 18,-zł
6. zestaw: mała zupa, duże II danie – 19,-zł
7. mała zupa 5,50zł
8. zmniejszone II danie – 16,-zł
DO DAŃ NA WYNOS DOLICZAMY 1,- zł DO KAŻDEGO  OPAKOWANIA, np. ZESTAW DNIA NA WYNOS – 23,-zł

Poniedziałek – 22.07.2019.
zupy: krupnik z jaglanej lub ogórkowa
II danie:
1. gołąbek  z pomidorowym sosie + młode ziemniaki/kasze: gryczana, orkiszowa/ryż + surówki/mizeria/marchewka z groszkiem/ogórki małosolne + kompot lub woda z cytryną
2. makaron penne z łososiem, szpinakiem i pomidorami daktylowymi + kompot lub woda z cytryną

Wtorek – 23.07.2019.
zupy: botwinka lub zacierkowa
II danie:
1. roladka z piersi kurczaka z warzywami i serem gouda + młode ziemniaki/kasze: gryczana, orkiszowa/frytki/ryż+ surówki/mizeria/zasmażana młoda kapusta + kompot lub woda z miętą i cytryną
2. naleśniki z serem, owocami śmietaną i czekoladą (dodatki do wyboru + kompot lub woda z miętą i cytryną
3. smażona sielawa + młode ziemniak + surówki + kompot lub woda z cytryną i miętą

Środa – 24.07.2019. 
zupy: żurek z białą kiełbasą i jajkiem  lub koperkowa
II danie:
1. zapiekany schab pod pierzynką porów + młode ziemniaki/kasze: gryczana, orkiszowa/frytki/kopytka + surówki/ogórki małosolne/mizeria/zasmażane buraczki + kompot lub woda z miętą i cytryną
2. makaronowe muszle nadziewane szpinakiem posypane parmezanem + surówki + kompot lub woda z miętą i cytryną

Czwartek – 25.07.2019.
zupy: szczawiowa z jajkiem lub krem warzywny z prażonymi pestkami słonecznika
II danie:
1. kurczak  po syczuańsku + ryż/młode ziemniaki/kasze: gryczana, orkiszowa + surówki/ogórki małosolne/mizeria/młody kalafior + kompot lub woda z miętą i cytryną
2. pieczony burger vegański z marchwi, białej fasoli i kaszy jaglanej + młode ziemniaki lub kasza gryczana + kompot lub woda z miętą i cytryną

Piątek – 26.07.2019.
zupy: z fasolki szparagowej lub rosół
II danie:
1. filet z pstrąga łososiowego smażony lub pieczony w cytrynach + młode ziemniaki/kasze: gryczana lub bulgur/ryż/frytki + surówki/ogórki małosolne/mizeria/pieczone marchewki + kompot lub woda z miętą i cytryną
2. de volaille z serem i masłem + młode ziemniaki + mizeria/surówki + kompot lub woda z miętą i cytryną

 
Lunch Bar Oliffka, Aleja Jana Pawła II 80 lok. 3, tel (22) 637 34 09